Erdélyi MNGY

Népi Gyógyászat Képzéssel kapcsolatos információk, október 17. frissítés.


Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Az elmúlt évek során sikerült az elődeink és általunk a Kárpát-medencében gyűjtött népi gyógyító tudást rendszerezni és újra éleszteni. Ennek alapján indult 3 éve a Magyar Népi Gyógyász képzés több helyszínen Magyarországon. A képzés a magyarság hazatalálásának segítéséről, minta adásról, tanításról és gyógyításról szól.
A képzés célja az őseink által ismert gyógyítási módszerek újratanulása, az elfelejtett tudás visszahozása a mindennapjainkba . Célunk, hogy a Kárpát-medencében mindenütt közösségek szerveződjenek, melyek egymást segítve hagyományos népi gyógymódokkal szolgálják nemzetünk egységét, EGÉSZ-ségét.

Most Erdélyben (Homoród fürdő) indul egyéves Népi Gyógyász iskola. A havonta két hétvégén zajló képzés a 2012. esztendőben egy egyhetes táborral zárul. Mivel a képzés a teljes hétvégét magában öleli - szombat reggeltől vasárnap délutánig tart - a szervezők szállást biztosítanak ennek díja 25 ron / fő / éjszaka. A teljes képzés díja 1360 ron / fő. A maximális létszám a sok gyakorlati oktatás miatt 30 fő.

A képzést a következő előadók, gyógyítók tartják: Géczy Gábor, Szántai Lajos, Vígvári János, Molnár V. József, Vukics Ferenc, Ozsváth Sándor, Vargyas Béla, Tímár Viktor, Paksi Zoltán, Csontos Katalin, Kiss Gergely Szabolcs, Váradi Tamás, Dr. Mile Gabriella, Imecs Anna, Bodor István,Bernád Ilona.
A képzés tartalmaz egy hivatalos svédmasszázs tanfolyamot is, melyről az oktatás közben vizsgát kell tenni.
További  információ a szervező egyesületnél illetve telefonon: Gáj Nándor (0754 033 389).

Az idei oktatási hétvégék tervezett témái:
2011.október 29-30. Vígvári János Magyar Népi Gyógyászat, gyógyító beszélgetés
2011. november 12-13 Tímár Viktor Gyimesközéplokról csontkovács, csángó prímás -  A csángó népi gyógyítás a gyakorlatban
2011. november 26-27 Vukics Ferenc Magyar népi műveltség, Kiss Gergely Szabolcs csontkovács
2011. december 10-11 Vargyas Béla Csíkszentgyörgyről - Az inazás művészete a gyakorlatban

További információ:                       http://hajlekegyesulet.blogspot.com/p/magyar-nepi-gyogyaszat.html

Kérem küldjétek tovább a levelet erdélyi barátaitoknak, akik szívesen csatlakoznának a Magyar Népi Gyógyászok közösségéhez a képzés befejezése után.

_________________________________________________________________________________
Népi Gyógyászat Képzéssel kapcsolatos információk, szeptember 9. frissítés.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy minél hamarabb jelezzék részvételüket. A szálláshely korlátai miatt csak 30 résztvevőt van módunkban elfogadni. A jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadjuk.

A jelentkezési lapot kitöltve kérjük a hajlekegyesulet@gmail.com címre elküldeni. 
Akinek nincs lehetősége a fenti formában kitölteni és elküldeni kérjük telefonon jelentkezzen be a 
0754 033 389  mobilszámon.
Köszönettel a szervezők
___________________________________________________________________________________

Felhívás.

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Az elmúlt évek során sikerült az elődeink és általunk a Kárpát-medencében gyűjtött népi gyógyító tudást rendszerezni és újra éleszteni. Ennek alapján indult 3 éve a Magyar Népi Gyógyász képzés több helyszínen Magyarországon. A képzést eddig 60-n fejezték be és 23-n tettek fogadalmat. A fogadalom a magyarság hazatalálásának segítéséről, minta adásról, tanításról és gyógyításról szól.

A fogadalom utolsó sora:  
„Úgy élek és úgy halok, hogy hazatérve büszkén állhassak Teremtő Atyám elé. Kérlek segíts fogadalmam megtartásában, élj bennem és általam!”

A képzés célja az őseink által ismert gyógyítási módszerek újratanulása, az elfelejtett tudás visszahozása a mindennapjainkba. Célunk, hogy a Kárpát-medencében mindenütt közösségek szerveződjenek, melyek egymást segítve hagyományos népi gyógymódokkal szolgálják nemzetünk egységét, EGÉSZ-ségét.


A képzést a következő előadók, gyógyítók tartják: Géczy Gábor, Szántai Lajos, Vígvári János, Molnár V. József, Vukics Ferenc, Ozsváth Sándor, Vargyas Béla, Tímár Viktor, Paksi Zoltán, Csontos Katalin, Kiss Gergely Szabolcs, Váradi Tamás, Kardos Géza, Dr. Mile Gabriella, Imecs Anna, Bodor István,
Az első oktatási hétvége ingyenes (csak szállás költséget kell fizetni), de előzetes jelentkezés szükséges a szervező egyesületnél:  hajlekegyesulet@gmail.com  illetve telefonon: Gáj Nándor (0754 033 389).

Az első hétvége témái:         
Géczy Gábor:    „Mert az Élet él és élni akar…”  Nemzetünk EGÉSZ-ségéért
Szántai Lajos:    „Az égigérő fának ha nem nő újra ága…” Gyógyító népmeséink

További információ:                     
http://hajlekegyesulet.blogspot.com/p/magyar-nepi-gyogyaszat.html


Kérem küldjétek tovább a levelet erdélyi barátaitoknak, akik szívesen csatlakoznának a Magyar Népi Gyógyászok közösségéhez a képzés befejezése után.

Áldás!

Németh Gyula
MAG
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------


A Hajlék Egyesület 2011 szeptembere és 2012 júniusa között Magyar Népi Gyógyászat képzést szervez. A képzés célja az őseink által ismert gyógyítási módszerek felelevenítése. Ugyanakkor, nem titkolt célunk, hogy kisebb térségekben, egy olyan közösségek szerveződjenek meg, melyek egymást segítve és kiegészítve a tágabb közösség javát szolgálják hagyományos magyar gyógymódok által. Ezért természetesen a képzés szerves része lesz a hallgatók környezetében ismer gyógyítási módok felkutatása és továbbadása is.

A képzés havonta két hétvégés és a 2012. esztendőben egy egyhetes táborral zárul.

"A képzésben hangsúlyt kap az egészség megőrzése, a hagyományos táplálkozás, a gyógyszermentes gyógyítás és az életmódon alapuló betegségmegelőzés (pl. néptánc, kerti munka). Képzésünk abban is eltér a megszokottól, hogy a "padban ülős" ismeretszerzést nagyon sok gyakorlat, egymáson végzett tapasztalatszerzés egészíti ki, hiszen csak így vihető át mindennapjainkba a megszerzett tudásunk. A hallgatókat szeretnénk a kutatásokba és gyűjtő munkába is bevonni, mert a hatalmas és mindmáig csak részleteiben feldogozott magyar népi gyógyító hagyomány még hihetetlen kincseket rejteget az emberiség számára.
Fontosnak tartjuk a magyar népi kultúra, mint egységes világszemléleti rendszer (egész-ség) megismerését és alkalmazását. Hallgatóink belekóstolnak a hagyományos magyar népi játékokba és küzdősportokba, a néptáncba, megtanuljuk népművészetünk, népmeséink értelmezését." (tegye.com)

A tanév keretében a következő tantárgyak lesznek:

Magyar népi műveltség
Gyógyító népmese
A népi gyógyászat növényei
Léppel - mézzel való gyógyítás
Alap masszázs ismeretek
Csontkovácsolás
Kenés, inazás a népi gyógyászatban
Aroma-terápia
Gyógyítás gyógyfűrdőkben

Továbbá a  szerves népi műveltség körébe tartozó tantárgyak:
Magyar népi műveltség
Népi játékok
Évköri ünnepek

Magfalva


További információk a hajlekegyesulet@gmail.com, illetve a 0754 033 389 telefonszámon.