2011. március 21., hétfő

Használt- elem és olajgyűjtés Bölönben - beszámoló

A március 19. használt- elem és étolajgyűjtési akció keretében több mint 20 liter olajat nem öntöttek el a Bölöniek.  Ugyanakkor összegyűlt majdnem öt kiló használt elem is. 

Az akció újdonságnak számított a településen, az érdeklődők meglepetten vették tudomásul, hogy mennyire ártalmas a kiöntött olaj és a kukába dobott használt elem. A nap során egy sajnálatos szokásra is fény derült, azok sem gyűjtik az olajat és elemet, akik tudják, hogy ez mennyire ártalmas lehet a környezetre. Ennek az oka azonban nem az emberi hanyagság, hanem mert nincs ki elszállítsa ezeket. Válaszul erre a problémára, ezután Bölönben minden harmadik hónapban lesz használt elem és olajgyűjtés. 


Sokan azonban azt is kérdezték, hogy mi történik az elszállított olajjal, illetve elemekkel. Mi csak ezt tudjuk válaszolni: az olajat a környezetvédelmi partnerünk szállítja el a megfelelő újrahasznosítási helyre, az elemeket meg mi magunk dobjuk bele a legközelebbi, erre a célra kihelyezett, gyűjtőbe. És ezt fényképpel is igazolni tudjuk :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése